uploads/images/Actueel.jpg

Actueel

NIEUWS | NIEUWSBRIEF | ACTIE

Voordeel van een onafhankelijk adviseur | 14-08-2014

Het voordeel van een onafhankelijke adviseur

Zoveel mensen, zoveel wensen. Een bekende spreuk, maar zeker op financieel gebied meer dan waar. In uw leven zijn er momenten dat u belangrijke financiële beslissingen moet nemen. U kunt voor advies dan terecht bij een financieel adviseur. Deze zijn te verdelen in financieel adviseurs verbonden aan een bank of verzekeraar, of onafhankelijk financieel adviseurs. Deze adviseurs zijn zelfstandig en doen zaken met alle banken en verzekeraars. Wij helpen u graag de juiste keuze maken.


Verschillen tussen afhankelijke en onafhankelijke adviseur
Het is goed u te realiseren dat de kwaliteit van de adviseur niet bepaald wordt doordat deze afhankelijk of onafhankelijk is. Beide adviseurs leven zich in in uw situatie, bespreken uw wensen, en bepalen samen met u wat in uw situatie nodig is. Het grote verschil echter tussen deze twee typen adviseurs is het pallet aan producten en diensten waarmee zij uw behoefte kunnen invullen. Afhankelijke adviseurs hebben de beschikking over de producten en diensten die hun instelling aanbiedt. Onafhankelijke adviseurs kunnen putten uit alle producten en diensten van alle aanbieders in de markt.


Hoe werkt dat dan in de praktijk?

De beste methode om het verschil tussen afhankelijke en onafhankelijke adviseurs duidelijk te maken is aan de hand van een voorbeeld. Stel u wilt een huis kopen. U bespreekt uw situatie met een adviseur en komt tot de conclusie dat in uw geval een annuitair dalende hypotheek met een overlijdensrisicoverzekering nodig is. Omdat u niet het risico wilt lopen dat wanneer u zonder werk komt te zitten u de hypotheeklasten niet meer kunt betalen neemt u ook nog een woonlastenverzekering.

Het advies van de afhankelijk adviseur:
De afhankelijk adviseur kiest de beste combinatie aan producten en diensten uit zijn assortiment die in totaal het beste aansluiten. Het belangrijkste product, de hypotheek in dit geval, zal op de voorwaarden vaak een nagenoeg perfecte match zijn, al kan de rente hoger uitvallen dan in de markt gebruikelijk is. Bij de overige producten bent u vaak gebonden aan de voorwaarden van het product en moet u goed kijken of deze ook goed bij u aansluiten. Ook zijn deze producten vaak duurder dan u in de markt kunt vinden.


Het advies van de onafhankelijk adviseur:
De onafhankelijk adviseur kijkt voor elk onderdeel welk product in de markt het beste aansluit. De kans is groot dat uw hypotheek bij aanbieder A vandaan komt, de overlijdensrisicoverzekering bij aanbieder B en de woonlastenverzekering bij aanbieder C. Dat lijkt administratief lastig, maar uw adviseur regelt dit natuurlijk graag voor u. Zo scheelt het u geld en heeft u vaak ook betere voorwaarden.
Wij raden u dan ook van harte aan om te kiezen voor een onafhankelijk adviseur. U krijgt een hoogwaardig advies en bent ervan verzekerd dat u de beste producten en diensten tegen de laagste prijs krijgt aangeboden

>meer

Echtscheiding | 28-08-2013

De nieuwe hypotheek: hypotheekrenteaftrek na echtscheiding

Een echtscheiding kan verregaande consequenties voor u hebben, zeker als u met uw partner samen een woning heeft en een hypotheek. Bent u gehuwd in gemeenschap van goederen, dan is de woning en de hypotheek van u samen. Bent u onder huwelijkse voorwaarden gehuwd, dan is van belang wie de eigenaar van de woning is en welke verdeling u in de huwelijkse voorwaarden hebt afgesproken.

Welke gevolgen de echtscheiding heeft voor u, uw partner en de eigen woning hangt af van de keuzes die u samen maakt. U kunt de woning verkopen, maar u kunt ook overeenkomen dat één van beiden (al dan niet samen met de kinderen) in de woning blijft wonen en de ander uitkoopt. Maar hoe zit het dan met de renteaftrek in deze situaties?

Besluit u de woning te verkopen, dan kunnen twee situaties ontstaan:

1.  U heeft overwaarde in de woning.
De opbrengst van uw woning is, na aftrek van de verkoopkosten, hoger dan de hypotheek. Bent u gehuwd in gemeenschap van goederen, dan heeft ieder recht op de helft van deze overwaarde. Koopt u binnen 3 jaar weer een nieuwe woning? Dan moet u hiermee rekening houden. U mag dan maar over een lagere hypotheek de rente aftrekken.

2.  Uw woning staat ‘onder water’
Uw hypotheek is hoger dan de opbrengst van de woning. Hierdoor ontstaat voor ieder, voor de helft van het tekort, een schuld. Sluit u een lening af voor uw deel van die schuld, dan is de rente over deze lening 10 jaar lang aftrekbaar. Het maakt hierbij niet uit of u daarna naar een huurwoning of een koopwoning verhuist.

Wordt besloten dat u uw partner uitkoopt? Dan koopt u in feite de helft van de woning van uw partner. U bent zelf immers al eigenaar van de andere helft van de woning. Maar ook de hypotheek is maar voor de helft van u. U heeft dus twee hypotheekdelen, de ‘oude’ hypotheek en een nieuwe hypotheek, waarmee u uw partner uitkoopt. Deze nieuwe hypotheek valt binnen de nieuwe wettelijke regels voor hypotheken, die vanaf 1 januari 2013 gelden. Dat betekent dat u deze nieuwe hypotheek volledig moet aflossen, om hierover de rente te kunnen aftrekken. U lost dan af in een annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek.
Over dit nieuwe deel van de hypotheek mag u wél de rente weer 30 jaar aftrekken. Over de hypotheek die u al had, heeft u al een deel van de maximale termijn van 30 jaar benut en geldt de renteaftrek dus voor een kortere duur.

De Erkend Hypothecair Planner, aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Hypothecair Planners (NVHP), geeft u op begrijpelijke en deskundige wijze, uitleg over de gevolgen bij echtscheiding.

>meer

Nieuws
Hypotheek: hoogte rente keuze rentevaste... {Meer}

Aantal woningen onder... {Meer}

aanbieding

Snel een afspraak?

Bel 0223-861425 E-mail Info@beershypotheken.nl